Vandaag besteld = binnen 1-3 werkdagen geleverd! gratis thuisbezorgd!

Orchid Beer: Bier met orchideeën. Hoe wordt dit gemaakt? (interview: Arjen en Johan brouwerij De Werf)

Opti-flor Orchids bracht in de zomer van 2019 Orchid Beer uit. Een bier gebrouwen met orchideeën. Het geurende soort 'Aromio' uit de collectie van Opti-flor werd verwerk in dit bijzondere smaakvolle biertje. Maar hoe wordt dit bloemige biertje dan precies gebrouwen? Naturalbeer vroeg het zich af en interviewde Arjen en Johan, de brouwers van het bijzondere Orchid Beer.  

Een bijzonder verzoek

In 2019 kreeg brouwerij De Werf uit Enkhuizen een nogal ongebruikelijk verzoek. "Ze wilde hun nieuw gelanceerde orchidee verwerken in een Speciaalbier. Een uniek idee, die ons nog niet bekend was binnen de branche. Na enkele gesprekken ontwikkelde wij samen met Opti-flor drie bijzondere recepten". Zegt Arjen van brouwerij de werf uit Enkhuizen.  

Een orchideeën smaak?           

"Het bier bevat een bepaalde hoeveelheid orchidee in het brouwsel, echter blijven de hoofdbestanddelen van het bier gewoon: water, Hop en gist. Het recept voor dit blonde biertje is vrij uniek en speciaal ontwikkeld voor de klant" verteld Johan. Er worden veel fruitige en sterk geurende hoppen toegevoegd aan het biertje, die in combinatie met het toevoegen van de geurende orchidee een uitgesproken "bloemige' geur en smaak geven. "Hoe we het recept creëren en hoeveel orchideeën in welk gedeelte van het proces daadwerkelijk worden toegevoegd, blijft natuurlijk het geheim van dit bijzondere blond bier".  

Heeft het product potentie?      

"Het is een bijzonder product. In mijn carrière heb ik een hoop speciaalbieren, voorbij zien komen. Echter nog nooit een bier verwerkt met orchideeën, alleen om deze reden denk ik dat er interesse zal zijn vanuit de consument. Dit in combinatie met het verhaal achter het bier denk ik dat er veel potentie in dit product zit" vertelt Pieter in het interview. Er zijn echter wel andere bieren op de markt, die gebrouwen worden met 'bloemige' ingrediënten. Naturalbeer probeert deze producten te combineren om een alles omvattend assortiment voor de consument te creëren (Zie onze bieren). 

 

Afbeeldingsresultaat voor brouwerij de werf pieter

De Werf: Biertuin 

 

Brouwen jullie vaker met bijzondere ingrediënten?    

 " In onze meeste eigen bieren werken we graag met de basis ingrediënten: water, mout, hop en gist, wat al een heel breed smaak pallet biedt. Daarom voegen we zelden extra ingrediënten, zoals kruiden, toe omdat het smaak pallet met de basis al heel breed is. Experimenteren met bloemen en andere doet het bedrijf, alleen voor haar huurbrouwers. De installaties zijn voor een derde gevuld met huurbrouwers. De rest vult het bedrijf met bieren uit het eigen assortiment. "Onze eigen bier lijn bestaat uit uiteenlopende bieren van een Tropical Weizen met verse mango en meloen tot een zware Russian Imperial Stout. We proberen innovatief te zijn in de markt en ons te onderscheiden door unieke smaken". Zegt brouwer Johan. Ook voor Brouwerij De Werf is dit een zware tijd, hun proeflokaal is al maanden dicht en er kunnen geen evenementen meer worden georganiseerd. "De grootste afzet zit toch in horeca Nederland. Wanneer dit wegvalt moet er worden afgeschaald met de productie" Zegt Arjen. Door corona is het lastig de aantallen te verkopen, die normaal waren. De Werf staat daarom open voor elke vorm van samenwerking.  

                                                                                                                                                                                                      

 

 

Unieke producten
snelle levering
Natuurlijk product
smaakvolle bieren